PARODONTOLOGIE

 

Degenerarea de natură infecțioasă a țesutului parodontal și osos din jurul rădăcinii dentare duce la apariția parodontopatiei. Cazurile de netratare sau de tratare incorectă a acestei afecțiuni duc la pierderea ireversibilă a dinților afectați. Pentru a nu se ajunge la pierderea danturii, Centrul de Medicină Dentară DentalAlex recomandă pacienților cu probleme parodontale să urmeze terapia necesară.

Pentru tratamentul bolii parodontale trebuie să se realizeze în primul rând un diagnostic exact. Pacientul trebuie să înțeleagă faptul că este absolut necesar ca medicul specialist să cunoască toate detaliile referitoare la simptomele și obiceiurile sale. Cooperarea între pacient și medic este foarte importantă, având în vedere respectarea indicațiilor medicului privind medicamentația, alimentația, igiena bucală, dar și continuitatea vizitelor.

Un factor determinant al bolii parodontale este igiena orală necorespunzătoare. Pentru a elimina această cauză, pacientul trebuie să urmeze întocmai instrucțiunile medicului specialist și să fie conștient de faptul că reușita terapiei depinde în mare măsură de comportamentul, participarea și cooperarea dumneavoastră.

După diagnosticul specialistului, se realizează o igienizare pentru a se îndepărta depunerile la baza dinților. Pe langă curățarea dinților este necesară de obicei și etapa chiuretajului subgingival pentru a se curăța și țesutul afectat din această zonă. Există cazuri în care parodontopatia se extinde la mai multe elemente dentare și atunci este indicat chiuretajul gingiei pentru a se elimina toate părțile afectate.

În cadrul Centrului de Medicină Dentară DentalAlex se realizează toată gama de tratamente necesare în cazul bolilor parodontale, în cele mai bune condiții și cu cele mai noi tehnici, sub atenta supraveghere a personalului calificat DentalAlex. În anumite cazuri este posibil să fie necesară o intervenție chirurgicală pentru tratamentul parodontal.

Detalii asupra tratamentului chirurgical al bolilor parodontale - Chirurgia parodontală.